لیست اختراعات محمد جواد عسگري
گون گياهي است چندساله كه ارتفاع آن تا 75 سانتي متر مي رسد. از خانواده Leguminoseae كه توليد مثل آن از طريق بذر صورت مي گيرد ساقه هاي رشد يافته آن به رنگ بنفش تيره است برگهاي ان مركب از برگچه هايي است كه به صورت متقابل به تعداد 11 تا 30 جفت در محور هر برگ قرار گرفته اند. گلهاي ان معمولا به رنگ ارغواني، گاهي آبي يا سفيد بوده نزديك به انتهاي شاخه هاي گل دهنده قرار دارند. تركيباتي كه در صمغ كتيرا وجود دارد به دو بخش تقسيم مي شود: 1- بخش محلول در آب با نام تراگاكانتين 2- بخش تا محلول در آب با نام باسورين اين دو تركيب نامحلول در الكل هستند و براي جدا كردن آنها كافيست آنها را در آب حل كنيم و از آنجا كه باسورين در آب حل نمي شود به راحتي مي توان آنها را جدا كرد. كتيرا داراي 15 - 10% آب، 4 - 3% مواد معدني و 3% نشاسته است. كتيرا داراي باسورين (كه كمپلكسي از اسيدهاي پلومتوكسي است) مي باشد. باسورين كه 70- 60% كتيرا را تشكيل مي دهد شامل گالاكتورونيك اسيد متصل به قندهاي گالاكتوز و گزيلوز مي باشد. باسورين جسمي است كه در آب، بخصوص در آب سرد غير محلول ولي به خوبي در آن متورم مي شود.
تهيه سراميك هاي نانو ذرات زئوليت به روشي كه از نظر هزينه و همچنين بدون هيچ تهديدي براي محيط زيست با موفقيت انجام گرفت. تمامي مواد اوليه اين سراميك ها در كشور به وفور موجود است و تهيه ان به راحتي انجام مي پذيرد. به روش بالا به پايين نانو ذرات رئوليت هاي سراميك هاي توليد شده و براي كاهش و حذف فلزات سنگين موجود در پساب هاي شهري مثل شيرابه و پساب هاي صنعتي كه تهديدي جدي براي سلامت محيط زيست و همچنين آب هاي زير زميني محسوب مي شوند مورد استفاده قرار گرفتند كه نتايجي مطلوب را حاصل شد تفاوت اين ذرات با ديگر نانو ذرات سنتز شده عبارت است از طبيعي بودن و درصد كريستاليته آن مي باشد بطور كلي از مزاياي اين محصول مي توان به در دسترس بودن مواد اوليه آن سهولت تهيه اقتصادي بودن بدون خطر براي محيط زيست و همچنين كارآمد بودن آن در كاهش آلاينده هاي موجود در پساب هاي شهري و صنعتي تهديد كننده سلامت اشاره كرد.
كلينوپتيلواليت در بين انواع مختلف زئوليت هاي طبيعي فراوان ترين زئوليت مي باشد كه در رسوبات و سنگ هاي رسوبي بامنشا آتشفشاني و كاني هاي آندرزيت ريوليت و بازالت بصورت رگه هايي وجود دارد و مانند ديگر زئوليت ها داراي يكسري كاتيون هاي قليا و قلياي خاكي قابل تبادل است. با توجه به اينكه يون روي در بين فلزات موجود خاصيت ضد ميكروبي دارد از زئوليت هاي بارگذاري شده با يون روي بعنوان مواد ضد ميكروبي در محيط كشت استفاده نموديم. آناليزها نشان دهنده آن است كه پس از قرار دادن زئوليت در محلول حاوي يون روي و جذب آن ها توسط زئوليت بر روي سطح زئوليت نانو ذرات اكسيد روي تشكيل مي شود. اندازه متوسط دانه هاي كروي تشكيل شده حدود 5 نانومتر است. وقتي كه اندازه ذرات نانو بزرگتر از دهانه شبكه هاي زئوليت كلينوپتيلوليت بود (حدود 0/4 نانومتر) كريستاليته شدن اكسيدهاي روي در سطح زئوليت تشكيل شد. با توجه به اين رويداد نانو ذرات پس از اضافه شدن به محيط كشت كه حاوي مواد زير است توانست از بروز آلودگي در محيط كشت جلوگيري نمايد. يكي از عمده ترين فعاليت هاي كشاورزي امروز تكثير گياهان با استفاده از روش كشت بافت گياهي است ولي ايجاد آلودگي در محيط كشت بيشترين خسارت را به گياهان توليدي وارد مي نمايد. محيط هاي كشت بافت داراي منابع غذايي سرشاري مي باشند و به همين دليل د معرض انواع الودگي هاي قارچي و باكتريايي قرار مي گيرند. براي جلوگيري از ايجاد آلودگي مي توان از نانو ذرات زئوليت كلينوپتلوليت بارگذاري شده با يون روي استفاده نمود. با استفاده از اين نوآوري مي توان از هدر رفتن بسياري از منابع شيميايي كاهش وقت و افزايش فشار كار بر محقق جلوگيري نمود. مواد موجود در محيط كشت بافت عبارتند از: ب
موارد یافت شده: 3